Ενδοσχολική επιμόρφωση « Πρώτες βοήθειες»

Στα πλαίσια δράσεων της σχολικής μονάδας, η ομάδα δράσης ” Συμμετοχή σε ενδοσχολικές επιμορφώσεις- επιμορφώσεις από αρμόδιους φορείς” , η οποία αποτελείται από τις εκπαιδευτικούς: κ. Κυριαζοπούλου Ειρήνη, κ. Γκέκα Αμαλία, κ. Λιάκου Αθηνά, κ. Βαρτζή Στέλλα και κ. Χασάνδρα Δήμητρα, διοργάνωσε ενδοσχολική επιμόρφωση με θέμα: Πρώτες Βοήθειες και πρόληψη ατυχημάτων.

Η ομάδα έρευνας και διάσωσης Εύβοιας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 στο χώρο του σχολείου, μετά την αποχώρηση των μαθητών/τριών. Οι εισηγητές του σεμιναρίου κ. Σταύρος Τζιγιάννης και η κ. Μαρία Τζιγιάννη Καρκαλή της ομάδας έρευνας και διάσωσης Εύβοιας ενημέρωσαν και εκπαίδευσαν το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας σε θέματα σχετικά με τις Πρώτες βοήθειες και την πρόληψη ατυχημάτων.

Σκοπός της ενδοσχολικής επιμόρφωσης ήταν η παροχή βασικών γνώσεων στην πρόληψη ατυχημάτων, καθώς και στην αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων.

Οι εκπαιδευτικοί πληροφορήθηκαν σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τις δραστηριότητες του ΕΚΑΒ. Επίσης, ενημερώθηκαν για την σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης και της χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή για την υποστήριξη της καρδιακής λειτουργίας και την αύξηση επιβίωσης των θυμάτων καρδιακής ανακοπής.

Ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό της επιμόρφωσης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταύρο Τζιγιάννη και την κ. Μαρία Τζιγιάννη Καρκαλή για την συνεργασία.