ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑΣ (04 Απριλίου)

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, (ΠΦΠΟ), αγωνίζεται από το 2010 για τα δικαιώματα των ζώων, για την βιοποικιλότητα και για το περιβάλλον. Είναι η ισχυρότερη φιλοζωική ομοσπονδία στην Ελλάδα και στις τάξεις της συγκαταλέγονται 66 σωματεία και χιλιάδες μέλη.

Αποστολή της είναι η προστασία των ζώων και η εξασφάλιση της ευζωίας και των δικαιωμάτων τους.

Οι αγώνες της ΠΦΠΟ βρήκαν δικαίωση, σε ένα βαθμό, με την ανακήρυξη της 4ης Απριλίου κάθε έτους ως Πανελλήνιας Σχολικής Ημέρας Φιλοζωίας που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24.

Το σχολείο μας για την ημέρα αυτή, πραγματοποίησε δράσεις που σκοπό είχαν να ευαισθητοποιήσουν τους/τις μαθητές/τριες και να τους εμφυσήσουν την αγάπη για τα Ζώα.

Δράσεις:

Οι Α’, Β’, Γ’, Δ’ και Ε’ τάξεις, πραγματοποίησαν ανοικτή ενημερωτική τηλεσυνάντηση στη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς  οι βασικές διεκδικήσεις του φιλοζωικού  κινήματος, τα δικαιώματα των ζώων και ιδέες για δραστηριότητες στα τμήματά τους.

Παρακολούθηση ενημερωτικής τηλεσυνάντησης.

Α2′ τμήμα Εκπαιδευτικός: κ. Χατζή Αγγελική

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2′ τμήματος για να τιμήσουν την παγκόσμια ημέρα βιβλίου και την παγκόσμια ημέρα ζώων, μίλησαν ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά για το αγαπημένο τους ζώο. Παρατηρήθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις πεταλούδες κι έτσι αφού διάβασαν την πορεία ζωής της πεταλούδας, χωρίστηκαν σε ομάδες και κατασκεύασαν πεταλούδες τις οποίες κόλλησαν στα παράθυρα της τάξης.

Στη συνέχεια ζωγράφισαν το αγαπημένο τους ζωάκι κι έφτιαξαν κατασκευές.

Ζωγραφιές

Κατασκευή

Β2′ τμήμα Εκπαιδευτικός: κ. Γιαννοπούλου Ανθή

Οι μαθητές/τριες του Β2′ τμήματος, παρακολούθησαν το παρακάτω βίντεο και μετά συζήτησαν όλοι μαζί για το περιεχόμενό του.

Βίντεο

Την επόμενη ώρα την αφιέρωσαν στην ανάγνωση ενός βιβλίου με τίτλο ” Λάκυ το αδεσποτάκι”

Ο “Λάκυ το αδεσποτάκι” είναι ένα έμμετρο φιλοζωικό παραμύθι που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων ως προς την συμπεριφορά που οφείλουμε να έχουμε απέναντι στους τετράποδους φίλους μας, μα και την αξία της διάσωσης / υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου.

(το βιβλίο)

Γ1′ και Γ2′ τμήματα Εκπαιδευτικοί: κ. Κυριαζοπούλου Κατερίνα και κ. Γκέκα Αμαλία

Οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης, μετά την παρακολούθηση της ενημερωτικής τηλεσυνάντησης για τα ζώα, έγραψαν κείμενα με θέμα: Τι θα έκαναν αν ήταν μαθητές/τριες σε σχολείο για σκυλάκια και γατάκια.

Γ1′
Γ2′

Δ1′ τμήμα Εκπαιδευτικός: κ. Φίλιος Δημήτρης

Οι μαθητές/τριες του Δ1′ τμήματος, ζωγράφισαν για τα ζώα μετά από την ενημερωτική τηλεσυνάντηση και θέλησαν να περάσουν τα δικά τους μηνύματα.

Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′
Δ1′

Ε1‘ τμήμα και Ε2′ τμήμα Εκπαιδευτικοί: κ. Σταυρίδης Παναγιώτης και κ. Μπαρδέλη Αθανασία

Οι μαθητές/τριες της Ε’ τάξης, έφτιαξαν πανό-αφίσα για την ημέρα των Ζώων.

Ε’ τάξη
Ε’ τάξη
Ε’ τάξη
Ε’ τάξη

ΣΤ1′ τμήμα Εκπαιδευτικός: κ. Αντίοχος Βασίλης

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ1′ τμήματος, κατασκεύασαν ταϊστρες για τα πουλιά από χάρτινα κουτιά.

Ταϊστρες πουλιών- ΣΤ1′

Ολοήμερο Σχολείο Εκπαιδευτικός: κ. Γερογιάννη Γεωργία

Οι μαθητές/τριες του ολοήμερου Σχολείου μας, έφτιαξαν αφίσα για τα Ζώα.

Ολοήμερο τμήμα
Ολοήμερο τμήμα
Ολοήμερο Τμήμα
Αγαπάμε τα Ζώα- Φροντίζουμε τα Ζώα

Δημοτικό Σχολείο Οινοφύτων 2023-2024