Πο πο……. ένας κόσμος παιδιά!!!

Δημιουργία Αφίσας από τους μαθητές του Α1 τμήματος

Κύριος σκοπός του προγράμματος με τίτλο <<Πο πο… ένας κόσμος παιδιά!!!>>, είναι η δημιουργία των προϋποθέσεων για μια πρώτη επαφή και γνωριμία των μικρών μαθητών/τριών της Α’ τάξης και της Δ’ του Δημοτικού Σχολείου, με το περιεχόμενο κειμένων που αφορούν στην προώθηση και προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και ειδικότερα των παιδιών.

Η κατανόηση της σημασίας τους, η αναγνώριση της ύπαρξης στη ζωή των ίδιων των παιδιών και η εφαρμογή τους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο αποτελεί άλλωστε το βασικό στόχο εκμάθησης των δικαιωμάτων σε αντίστοιχα προγράμματα.

 Όπως ήδη έχει καταγραφεί, η διάκριση ανάμεσα στις ανάγκες και τις επιθυμίες, ο σεβασμός της διαφορετικής ταξινόμησης ορισμένων δικαιωμάτων έναντι άλλων και η ταυτόχρονη αποδοχή της οικουμενικότητας των δικαιωμάτων προϋποθέτει μια μακροπρόθεσμη μαθησιακή διαδικασία. 

Ωστόσο η οικοδόμηση των σχετικών εννοιών, μπορεί να ξεκινήσει με το ξεκίνημα της τυπικής εκπαίδευσης και να βασιστεί στις ήδη κατακτημένες γνώσεις των παιδιών γύρω από τον κόσμο.

Το πρόγραμμα αυτό, εντάσσεται στην καλλιέργεια των Δεξιοτήτων Ζωής στην ενότητα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων με τίτλο << Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη>>.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος: κ. Γερογιάννη Γεωργία, κ. Στεργίου Ανδριάνα, κ. Τσανούσα Αλίκη, κ. Αντίοχος Βασίλης και κ. Δημητρίου Χρυσούλα-Βασιλική.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: