ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Οι μαθητές/ τριες όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου Οινοφύτων συμμετέχουν στον φετινό παιδικό διαγωνισμό ζωγραφικής , που διοργανώνει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, με θέμα: «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο» .

Ο παιδικός διαγωνισμός ζωγραφικής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης κλείνει φέτος 10 χρόνια και το γιορτάζει! Με θέμα «Ο Άνθρωπος στο Κέντρο» καλεί τους μικρούς μας μαθητές/ τριες να αποτυπώσουν τον ρόλο του Ανθρώπου μέσα από το ταξίδι του στους πολιτισμούς, το περιβάλλον που δημιουργεί και τα μηνύματα που περνάει.

Πρωταγωνιστής του παιδικού διαγωνισμού είναι το Ειδώλιο γυναικείας μορφής (περ. 2700-2400/2300 π.Χ.) που παρουσιάζεται στον 1ο όροφο του Μουσείου στην μόνιμη έκθεση «Κυκλαδική Τέχνη». H ανθρώπινη μορφή ταξιδεύει στον χρόνο, 5000 χρόνια πριν, τότε που οι άνθρωποι δημιούργησαν τα Κυκλαδικά Ειδώλια, μία από τις πιο χαρακτηριστικές απεικονίσεις του Ανθρώπου.

Οι μαθητές/ τριες μας ζωγραφίζουν τις μεταμορφώσεις του Ανθρώπου μέσα  από την ιστορία των πολιτισμών, τα έργα και το περιβάλλον που δημιουργεί. Σε ποια εποχή ζει; Tι ρούχα φοράει; Από ποια χώρα είναι; Τι κοινωνικό μήνυμα απευθύνει; Άραγε μπορούμε να τον φανταστούμε στο μέλλον; Σε ποιο περιβάλλον θα ζει και τι επάγγελμα θα κάνει;

Περίγραμμα

Κάθε μαθητής/ τρια δημιούργησε τον δικό του Άνθρωπο στο κέντρο!

Παρακάτω ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό: