Συναντήσεις με κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

            Σας ενημερώνουμε ότι κάθε Δευτέρα από τις 8:15π.μ έως τις 12:30μ.μ θα βρίσκονται στο σχολείο Ψυχολόγος και Κοινωνική Λειτουργός, όπου θα μπορείτε να ορίζετε τα ραντεβού σας, είτε μέσω του εκπαιδευτικού της τάξης είτε μετά από τηλεφωνική επικοινωνία.   

   Με την παρούσα ανακοίνωση, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι δίνεται η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής καθοδήγησης, προκειμένου να επιτευχθεί η ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας, έτσι ώστε μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες να αποκτήσουν εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται για την αποτελεσματική διαχείριση κρίσιμων κι απρόβλεπτων καταστάσεων. Υποστήριξη και καθοδήγηση θα παρέχεται σε θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση συμπεριφορικών και κοινωνικών προβλημάτων, μαθησιακών και συναισθηματικών δυσκολιών, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη ανησυχία προκύψει αναφορικά με τον μαθητή.

            Μέσα από τη συστηματική συνεργασία με εκπαιδευτικούς, γονείς κι όλη τη σχολική κοινότητα, στόχος μας είναι η βελτίωση της μαθησιακής πορείας, η προαγωγή της κοινωνικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των μαθητών, και η δημιουργία ενός ασφαλούς, υγιούς και υποστηρικτικού κλίματος, που ενισχύει τους δεσμούς ανάμεσα στο σχολείο, την οικογένεια και την κοινότητα.

Ο ρόλος μας θα είναι συμβουλευτικός και υποστηρικτικός, αποσκοπώντας στη δημιουργία προϋποθέσεων αντιμετώπισης κρίσιμων καταστάσεων και την εύρυθμη λειτουργία της σχολικής κοινότητας.

Θα είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε απορία ή προβληματισμό προκύψει κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να το συζητήσουμε και να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές.

                                            Καλή δύναμη σε όλους!

       Δημητρέλου Ελένη – Κοινωνική Λειτουργός

                                              Ρόγγα Κατερίνα -Ψυχολόγος