Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για την αποδοχή της διαφορετικότητας

Η ομάδα δράσης του σχολείου μας ” Ενδυνάμωση κλίματος, αλληλοσεβασμού, εμπιστοσύνης και σεβασμού της διαφορετικότητας ” απαρτιζόμενη από τους εκπαιδευτικούς : Αντίοχο Βασίλη, Γερογιάννη Γεωργία, Γκέκα Αμαλία και Κυριαζοπούλου Κατερίνα , στα πλαίσια συνεργασίας και δικτύωσης με τοπικούς φορείς και κοινωνικές δομές της περιοχής μας, υλοποίησε με το κέντρο πρόληψη των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας Ν. Βοιωτίας «ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ» σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, βιωματικά εργαστήρια στους  μαθητές/ τριες των τάξεων Α, Β , Δ και Ε.

Οι συναντήσεις ήταν 2 ώρες ανά τμήμα και πραγματοποιήθηκαν τις ημερομηνίες 16 και 23 Ιανουαρίου 2023.

Η θεματολογία της παρέμβασης ήταν η αποδοχή της διαφορετικότητας μέσα από την φιλία και την σχέση μου με τους συνομηλίκους. Το στέλεχος πρόληψης και κοινωνιολόγος του κέντρου Ειρήνη Λύγγου, που συντόνισε τα εργαστήρια μέσα από παιχνίδια γνωριμίας και ασκήσεις ενεργοποίησης της ομάδας συζήτησε με τα παιδιά τις απόψεις τους.

Στη συνέχεια μετά την αφήγηση ενός παραμυθιού, σε μικρές ομάδες  δούλεψαν ” τι είναι αυτό που προσφέρω σε έναν φίλο και τι είναι αυτό που περιμένω” .

Παρακάτω ενδεικτικό φωτογραφικό υλικό: