“Ενδυνάμωση-Συνεργασία-Αποδοχή. Προλαβαίνουμε τη Βία, πριν εμφανιστεί”

Θεματική: Ζω Καλύτερα- Ευ Ζην Υποθεματική: Ψυχική και Συναισθηματική Υγεία.Πρόληψη.

Ζωγραφιά από τον μαθητή της Β1′ Τάξης Θέμη

Δεξιότητες στόχευσης του εργαστηρίου: Δεξιότητες του 21ου αιώνα- 4c'(Κριτική σκέψη, Επικοινωνία,Συνεργασία,Δημιουργικότητα) , Δεξιότητες Ζωής( Ενσυναίσθηση, Ευαισθησία,Αυτομέριμνα, Υπευθυνότητα, Επίλυση Προβλήματος, Πολιτειότητα, Κοινωνικές Δεξιότητες)

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας: κ.Γερογιάννη Γεωργία (τμήμα Β1), κ. Κοσσυβάκη Ευανθία (τμήμα Β2), κ. Αντίοχος Βασίλειος (Ε1 τμήμα) και κ. Ράμμου Ουρανία-Ερατώ (Ε2 τμήμα), στο πλαίσιο των εργαστηρίων Δεξιοτήτων ασχολήθηκαν με την πρόληψη της σχολικής Βίας και την ενδυνάμωση των παιδιών ως άτομα αλλά και ως μέλη ομάδας που μεταξύ τους έχουν κοινά στοιχεία.

Σημαντικό ρόλο παίζει το παιδί να αντιληφθεί τη μοναδικότητά του, αλλά ταυτόχρονα να αντιληφθεί και την ανάγκη του “ανήκειν’ σε μια ομάδα, με τα μέλη της οποίας το ενώνουν κοινά στοιχεία.

Στην εποχή μας, η παρουσία “του άλλου”, γίνεται ολοένα και περισσότερο πιο εμφανής. Ο κάθε “άλλος”, δικαιούται και αυτός/ή ισότιμη αντιμετώπιση και σεβασμό. Η εξοικείωση με το διαφορετικό βοηθάει στην ισότιμη αντιμετώπιση του και παρέχει περισσότερες δυνατότητες ως προς την αποδοχή του. Πολύ συχνά οι αντιδράσεις απέναντι στο διαφορετικό είναι εκδήλωση βίας. Το ζητούμενο πριν την εκδήλωση και την αντιμετώπιση του περιστατικού βίας είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ.

https://www.milatora.gr/what-is-bullying Τι δεν είναι Bullying

Παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τις διάφορες δράσεις που υλοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό: Β1′ τμήμα Εκπαιδευτικός:κα. Γερογιάννη Γεωργία

Οι μαθητές/τριες του Β1 τμήματος, ζωγράφισαν για τη Βία κι έστειλαν τα δικά τους μηνύματα.

Ραλφ Β1

Παρακάτω φωτογραφικό υλικό από τις διάφορες δράσεις που υλοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό: Ε2′ τμήμα Εκπαιδευτικός: κα. Ράμμου Ουρανία- Ερατώ

Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα
Ε2′ Τμήμα

ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!!!!