ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ- 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής είναι μια ημέρα που μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε το σώμα μας με υγιεινά και θρεπτικά συστατικά.

Η διατροφή  επηρεάζει την υγεία μας. Τρώγοντας υγιεινά τρόφιμα, όπως φρούτα, λαχανικά, γάλα, και δημητριακά, ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προστατεύουμε το σώμα μας από ασθένειες. Επισης επηρεάζει την ανάπτυξή μας.

Τα θρεπτικά συστατικά που παίρνουμε από τα τρόφιμα μας, μας βοηθούν να μεγαλώσουμε, να γίνουμε ισχυρότεροι και να έχουμε ενέργεια για να παίξουμε και να μάθουμε.

 Οι μαθητές/τριες του Ε1′ και Ε2′ τμήματος του Δημ. Σχολείου μας, με τους εκπαιδευτικούς τους κ. Μπαρδέλη Αθανασία και κ. Παναγιώτη Σταυρίδη τίμησαν την ημέρα αυτή κάνοντας σχετικές δράσεις.

Παρακάτω ενδεικτικό φωτογραφικό Υλικό:

Πρωινό στο σχολείο
Πρωινό στο σχολείο

Επίσης με αφορμή την παγκόσμια ημέρα διατροφής, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, οι μαθητές /τριες της Γ΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί των τμημάτων, κ. Κατερίνα Κυριαζοπούλου και κ. Αμαλία Γκέκα συμμετείχαν σε διαδικτυακή εκδήλωση  με τη συγγραφέα, νηπιαγωγό, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και  kids food blogger  Ελένη Κατσούλη. 

Τα παιδιά συζήτησαν για τα μυστικά της μαγειρικής, για το τι μας προσφέρουν τα φρούτα και τα λαχανικά και για το πώς να δημιουργήσουν πρωτότυπες συνταγές με αυτά !

Η συγγραφέας διάβασε αποσπάσματα του  νέου βιβλίου της «Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη και την παρέα του».

Τα παιδιά διαπίστωσαν πόσο διασκεδαστικό είναι να συμμετέχεις στη μαγειρική και  τα οφέλη από αυτή τη διαδικασία.

Φωτογραφία από την εκδήλωση
Φωτογραφία από την εκδήλωση

Στη συνέχεια οι μικροί μας μαθητές / τριες σε συνεργασία με την δασκάλα των εικαστικών,

κ. Μαρία Τσαγκάρη δημιούργησαν τα δικά τους έργα τέχνης για την υγιεινή διατροφή.

Η διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελεί καθοριστικό παράγοντα

προάσπισης της ατομικής υγείας!

Γ1′ τμήμα
Γ1′ τμήμα
Γ1′ τμήμα
Γ1′ τμήμα
Γ1′ τμήμα
Γ2′ τμήμα
Γ2′ τμήμα
Γ2′ τμήμα
Γ2′ τμήμα