4 Οκτωβρίου-Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Kάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Αυτή η ξεχωριστή ημέρα είναι αφιερωμένη στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την ευημερία των ζώων, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και στην αναγνώριση του ζωτικού ρόλου που διαδραματίζουν τα ζώα στη ζωή μας.

Στόχος της ημέρας αυτής είναι:

Η Ευαισθητοποίησης: Η παγκόσμια Ημέρα των Ζώων στοχεύει στην ευαισθητοποίηση για θέματα που σχετίζονται με τα ζώα, συμπεριλαμβανομένης της κακοποίησης των ζώων, της καταστροφής των οικοτόπων και της σημασίας των προσπαθειών διατήρησης.

Η Προώθηση της ευημερίας των ζώων: Η ημέρα αυτή ενθαρρύνει τα άτομα, τις κοινότητες και τους οργανισμούς να αναλάβουν δράση για τη βελτίωση της ευημερίας των ζώων, τόσο των κατοικίδιων όσο και των άγριων.

Η Ενθάρρυνση της αλληλεγγύης στα ζώα: Εμπνέει τους ανθρώπους να γίνουν συνήγοροι των ζώων, είτε υποστηρίζοντας καταφύγια ζώων, βοηθώντας ως εθελοντές, είτε προωθώντας την υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιων ζώων.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων είναι επίσης μια ευκαιρία να γιορτάσουμε τον μοναδικό δεσμό μεταξύ ανθρώπων και ζώων και να αναγνωρίσουμε τον θετικό αντίκτυπο που έχουν τα ζώα στη ζωή μας.

Οι μαθητές/τριες του Ε1′ τμήματος του Δημ. Σχολείου μας, με την εκπαιδευτικό τους κ. Μπαρδέλη Αθανασία, τίμησαν την ημέρα αυτή κάνοντας σχετικές δράσεις.

Παρακάτω ενδεικτικό Φωτογραφικό Υλικό:

Tο μεγαλείο και η ηθική πρόοδος ενός έθνους μπορούν να κριθούν από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα

 Γκάντι Μαχάτμα