ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑΣ!!!

Μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Οινοφύτων

Καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Συζητάμε, ανταλλάσσουμε απόψεις, συνεργαζόμαστε, επικοινωνούμε!!

Επικοινωνούμε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους!

Ανάλογα με τις καταστάσεις που επικρατούν και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε χρησιμοποιούμε είτε λέξεις, είτε σύμβολα, είτε τις κινήσεις του σώματός μας.

Στα πλαίσια του μαθήματος ” Μελέτη Περιβάλλοντος” και στην ενότητα 8 ” Επικοινωνούμε και ενημερωνόμαστε “ οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης συζήτησαν και ανακάλυψαν τους τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων από τα παλιά χρόνια μέχρι τη σημερινή εποχή.

Μετά από διαλογικό συλλογισμό οι μαθητές/τριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας αποφάσισαν σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων, κ. Κατερίνα Κυριαζοπούλου και κ. Γκέκα Αμαλία να επικοινωνήσουν με έναν παραδοσιακό τρόπο επικοινωνίας … δια αλληλογραφίας….

Έτσι έστειλαν γράμματα και ζωγραφιές στους μαθητές/ τριες της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής, στο νομό Μαγνησίας και στην εκπαιδευτικό του τμήματος , κ. Παπακώστα Βασιλική.

Οι μαθητές / τριες της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής και η εκπαιδευτικός του τμήματος , κ. Παπακώστα Βασιλική παρέλαβαν με μεγάλη χαρά το γράμμα μας και τις ζωγραφιές μας.

Στη συνέχεια αποφάσισαν να μας στείλουν το δικό τους γράμμα μαζί με κατασκευές που μας δημιούργησαν με πολλή αγάπη!

Καθημερινά οι μαθητές/τριες μας περίμεναν με αγωνία να έρθει το γράμμα των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής. Η ημέρα αυτήν δεν άργησε….

Οι μαθητές/τριες μας με ενθουσιασμό παρέλαβαν το γράμμα και τις κατασκευές των μαθητών/τριών.

Χάρηκαν ιδιαίτερα για τη γνωριμία και τους νέους φίλους που απέκτησαν και ανυπομονούν σε μια νέα επικοινωνία…

Ευχαριστούμε πολύ το Δημοτικό Σχολείο Αργαλαστής και ιδιαίτερα την κυρία Παπακώστα Βασιλική για τη συνεργασία.