Διαδικτυακή επίσκεψη στο κέντρο διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ

Οι μαθητές/τριες της Γ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξης του σχολείου μας και οι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων τμημάτων, κ. Κυριαζοπούλου Κατερίνα, κ. Γκέκα Αμαλία, κ. Μπαρδέλη Αθανασία, κ. Σταυρίδης Παναγιώτης, κ. Αντίοχος Βασίλης, κ. Δέδογλου Όλγα, συμμετείχαν στη διαδικτυακή επίσκεψη του Κέντρου Διάσωσης θαλάσσιων χελωνών, ΑΡΧΕΛΩΝ, τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο με αντικείμενο τη μελέτη και προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους, τη διαχείριση των παράκτιων οικοσυστημάτων στις σημαντικότερες παραλίες ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας Καρέττα στη χώρα μας και την περίθαλψη τραυματισμένων και άρρωστων χελωνών.

Σκοπός της διαδικτυακής επίσκεψης ήταν οι μαθητές/τριες να παρατηρήσουν τις θαλάσσιες χελώνες, να μάθουν πληροφορίες για αυτές, να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν, αλλά και να σκεφτούν τρόπους ενεργής τους συμμετοχής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι μαθητές/τριες μας περιηγήθηκαν εικονικά στους χώρους του κέντρου διάσωσης( εξωτερικές δεξαμενές, θερμοκήπιο), ενημερώθηκαν για τον κύκλο ζωής της χελώνας, γνώρισαν θαλάσσιες χελώνες , μάθανε τις ιστορίες τους καθώς και τα αίτια των τραυματισμών τους.

Με το πέρας της διαδικτυακής επίσκεψης οι μαθητές/ τριες των τάξεων εμφανώς προβληματισμένοι έπειτα από διαλογική συζήτηση αποφάσισαν να υιοθετήσουν μία από τις χελώνες του Κέντρου Διάσωσης.