Ενδοσχολικές επιμορφώσεις σε συνδιοργάνωση με την Ε.Ε.Π.Ε.Κ

Το 12/θ Δημοτικό Σχολείο Οινοφύτων συνδιοργάνωσε με την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) δύο επιμορφωτικά σεμινάρια έχοντας ως στόχο τη συνεχή επαγγελματική κατάρτιση των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας του.

Η Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.) είναι μια Επιστημονική Ένωση εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, με βασική αποστολή την προώθηση καινοτόμων δράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα, τη διάχυση της γνώσης και τη δημιουργία μιας κοινότητας μάθησης όλων των εκπαιδευτικών.

Αναλυτικότερα, το πρώτο πρόγραμμα Ενδοσχολικής Επιμόρφωσης 15 ωρών είχε ως θέμα : “Επικοινωνία και Διαχείριση Συγκρούσεων στο Σχολικό Περιβάλλον” και υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 20/11/2023 έως 3/12/2023.

Σκοπός του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος ήταν να παρέχει στους εκπαιδευτικούς τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να είναι σε θέση να εντοπίζουν, να κατανοούν, να διαχειρίζονται, να επιλύουν και να προλαμβάνουν τις συγκρούσεις στο σχολικό περιβάλλον.

Το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο 15 ωρών με τίτλο: «Ονειροπλάστες -Ονειροθραύστες: DreamΜakers – DreamBreakers», υλοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 05/02/2024 έως
18/02/2024.

Σκοπός του επιμορφωτικού σεμιναρίου ήταν να παρέχει στους εκπαιδευτικούς τις γνώσεις και δεξιότητες, ώστε ο εκπαιδευτικός ως συνοδοιπόρος του/ της μαθητή/τριας, να βοηθήσει τους μαθητές/τριες να αναπτύξουν υγιείς στόχους και όνειρα για τη ζωή. Επίσης να υιοθετήσουν συμπεριφορές που θα τους βοηθήσουν στην πραγματοποίηση των ονείρων τους, αλλά και στην αποφυγή στάσεων και επιλογών που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για την πραγματοποίηση των ονείρων τους.