Υγεία: Διατροφή – Αυτομέριμνα

Στα πλαίσια του μαθήματος  Εργαστήρια Δεξιοτήτων, οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης και της Δ΄ τάξης σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων τους ασχολήθηκαν με την θεματική ενότητα ” ΕΥ ΖΗΝ” και ειδικότερα με την υποενότητα: Υγεία- Διατροφή- Αυτομέριμνα.

Αναλυτικότερα, οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης και οι εκπαιδευτικοί, κ. Πετσάνη Αγγελική, κ. Πρινάρη Γεωργία και κ. Χατζή Αγγελική υλοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «ΔΟΝΤΙΑ ΓΕΡΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΑ».

Σκοπός του προγράμματός τους ήταν οι μαθητές /τριες να μάθουν τις τροφές μιας ισορροπημένης διατροφής καθώς και τα οφέλη των τροφών στην διατήρηση της καλής στοματικής υγείας.

Τα παιδιά μέσα από πληθώρα δραστηριοτήτων ( ιδεοθύελλα, παρουσίαση ppt ,προβολή βίντεο, χειροτεχνίες, φύλλα εργασίας, κατασκευές) με ένα λαμπερό και αστραφτερό χαμόγελο μας προτείνουν ” Υγιεινή διατροφή για υγιή δόντια”!

Φωτογραφικό υλικό της Α΄ τάξης

Από την άλλη, οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης με τους εκπαιδευτικούς κ. Φίλιο Δημήτριο, κ. Βαρτζή Στέλλα και κ. Λιάκου Αθηνά υλοποιώντας το ίδιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΔΟΝΤΙΑ ΓΕΡΑ ΤΡΩΓΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΑ», ασχολήθηκαν με τις τροφές που βοηθούν στη διατήρηση και βελτίωση της συνολικής υγείας ενός ατόμου.

Ερευνώντας, ανακάλυψαν ότι πολύ συχνά τα παιδιά αναζητούν τροφές που δεν θεωρούνται υγιεινές και δεν τα βοηθούν στην ανάπτυξη τους.

Για αυτό το λόγο, συγκέντρωσαν πληροφορίες για τις τροφές που βασίζεται η μεσογειακή διατροφή. Κατέγραψαν τις δικές τους συνταγές για μια υγιεινή διατροφή . Έγραψαν τους χρυσούς κανόνες της διατροφής. Τέλος, δημιούργησαν τις δικές τους διατροφικές πυραμίδες, τις οποίες παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές/τριες του σχολείου, ώστε να αναδείξουν την αξία της υγιεινής διατροφής και την ανάγκη να τρεφόμαστε σωστά.

Φωτογραφικό υλικό της Δ΄ τάξης